Ratekev Fire

Forum Anime , Manga , Light Novels


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ratekev Fire » Arhiva » RPG » ‍‍‍‍‍Valedru » Prequel » Plot » Valedru' - Secțiuni explicate, mapamondul

Valedru' - Secțiuni explicate, mapamondul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Valedru' - Secțiuni explicate, mapamondul la data de Sam Mar 29, 2014 8:46 pm

Constantin

avatar
Nivel 2
Nivel 2
Spoiler:
Mapamondul

Secțiuni explicate

Nordul

Locul al cărei culori naturale preferate este cel mai superb albastru cristalin întâlnit cu un neprețuit peisaj. Încă din vârful nordului, la muntele îmbrăcat în nea și până la gâtul fluviului, locul este alcătuit dintr-acest albastru. Până urci din ce în ce mai în nord, albastrul devine din ce în ce mai răspândit în natură. Lupii la sud de munte sunt acoperiți de o blană cristalină ce lucește în continuu, urșii și prădătorii mai puternici ai bilanțului căpătau un indigo foarte închis și aproape la fel de strălucitor ca micile veverițe acoperite într-un alb de cretă. Astfel, toate vietățile păreau făurite dintr-o mantie de argint mândru și albastru fertil. Primii oameni ce pășiseră într-aici au făcut pace cu tărâmul neexplorat și încet, cum condițiile le obligară pielea să se adapteze, au devenit foarte ușor de recunoscut după aspectele particulare: o piele foarte palidă ce oglindește soarele și un corp foarte bine pregătit de viscol. În general, al lor caracter este bine întărit iar istoria acestui pământ a făcut cunoștiință cu mulți oameni solemni și foarte de încredere.

Muntele îmbrăcat în nea

Încă de pe vremuri îndepărtate acest munte avu un cert drept de a se proclama ca rege al cerurilor. Într-atât de înalt încât nu i-ai putea zări culmea nici zburând pe spinarea unui dragon spre înalt. Acoperit doar de zăpadă și ghețari, al lui sol nu a fost lăsat să vadă soarele. Mari precipitații se abat fără oprire în zona lui, întotdeauna ninge.

Pădurile de brumă

O foarte mare pădure ce continuă din poalele muntelui până la marginea fluviului. O pădure atât de mare încât acoperă până și un sfert din toată regiunea vest-nordică. Exact ca și muntele, pădurea aceasta poartă pe spate titlul de cea mai mare și mai bătrână pădure acceptând astfel că nordul e cel mai vechi pământ din tot Valedrul. Ai săi arbori poartă mulțumiți armura de albastru cristalin (scoarța lor chiar e foarte rezistentă) iar natura îți va fi mereu foarte primitoare, însă dacă nu știi să umblii pe unde trebuie s-ar putea să te încâlcești într-un labirint ce nu te vrea în prezența lui. Această parte întunecată a pădurii, ce se arată odată ce te adâncești în miezul pădurii, are natura în adevăratul sens al cuvântului vie și violentă, așteptând să te prindă într-un colț în caz că le încalci liniștea. Până și o parte a naturii pe care omul nu a avut încă șansa să o cunoască se spune că trăiește acolo, iar numele de creaturi misterioase nu li se potrivește într-atât de bine ca "monștrii înfometați".

Insulele Țestoase

E singura parte a nordului ce de fapt nu își are locul în nord! Este vorba de trei insule, două de mărime medie și una chiar imensă, pe care nordul le-a obținut după multe războaie între oamenii locului și barbarii ce veniseră de la celălalt capăt al Oceanului Îngust. Acele insule par desprinse una de alte, fiecare fiind asemănătoare într-un fel celelaltei. Toate trei au un deal cu bolovani la tot pasul și copaci ce răsar din pământul dealului dând insulelor forma unei țestoase!

Lemnul din Foc

Lemnul din foc este un altar adus zeilor găsit deseori împrejurul unor biserici; sunt cirești în exemplare foarte rare, o specie ce nu pare să se mai găsească, sunt arbori foarte longevivi și groși cu frunze vișinii. Sunt adeseori sculptați într-o formă foarte specifică și foarte atent mimând fața unui om ce ascultă împrejurul, te ascultă pe tine. Zeii sunt reîncarnați prin acei copaci și îți vor asculta mereu jurămintele și rugările.

Castelul lupilor

Locul unde sălășluiește familia vasalilor și preoților aleși de către rege; castelul e o fortăreață servită de cavaleri foarte solemni ce păstrează ordinea în tot tărâmul. Cele mai importante locuri sunt în jurul castelului - cum ar fi piața de unde-ți procuri mâncarea sau de unde-ți poți cumpăra hainele, iar dacă ai permisiunea, o vizită în castel poate inspira siguranță și multe lecții de istorie.

Sudul

Sudul e cea mai locuită zonă din cele patru regate și, probabil, și cea mai bine aprovizionată! Reședința regelui este la capătul sudului pe o câmpie vastă. Vara sudului are temperaturi mult mai ridicate decât celelalte regiuni; sudul fu primul asaltat de către barbarii de după marea îngustă. Multe rute de comerț și tâlhari s-au regăsit în sud din vremurile alea. De asemenea, sudul este și cea mai controversată regiune când vine vorba de religie și cei mai mulți nu par totuși religioși; folosirea religiei ca o scuză este la ordinea zilei. Cele mai majore evenimente din regate își aveau aici locul.

Câmpia arabă

O rută secretă și totuși foarte populată, căci se pare că secretul nu își are locul prin astfel de zone! Câmpia arabă e cea mai utilizată rută de comerț prin toate mările sudice și oameni foarte periculoși obișnuiesc să umble pe aici. Cine umblă pe aici fără reputație riscă să nu mai umble vreodată! Lucruri cum ar fi arme rare sau informații mai puțin auzite pot fi dăruite de persoanele ce umblă în zona asta, cu un preț cam mare.

Copacii cu urechi

Singura pădure din sud e foarte cunoscută ca fiind plină de șoapte și multe șoapte sunt foarte bine ascultate de chiar oricine, chiar pare că insectele sau copacii acestei păduri te pot auzi și orice ai spune s-ar putea întoarce oricând împotriva ta! Mulți preferă să stea departe de pădurea aceasta, cu toate că e singura metodă de înaintare spre vest direct.

Capela aurie

Într-un stat religios ce înseamnă religia? Religia înseamnă putere! În bisericile acoperite de aur, găsite des în zonele populate, minciuna umblă din ureche în ureche în discuții particulare. E un loc de întâlnire dacă vrei să explici cuiva ceva ce nu toți ar trebui să afle, cu toate că ar fi bine să te ferești de persoanele ce par interesate de ceea ce zici sau mai rău, de persoanele ce nu par interesate.

Piața căprioarelor

De departe cel mai umblat loc din capitala sudului! O piață cuprinde foarte multe standuri de unde se pot cumpăra lucrurile necesare unui om, cum ar fi mâncarea sau hainele, însă aici poți întâlni și persoane neobișnuite ce pot oferi mai mult de atât (cum ar fi vraci sau vrăjitoare). În cazul celor din urmă, serviciile vor fi greu de găsit și prețul greu de prestat.

Înăuntrul slujbei

Un loc cunoscut până și de inamicii de după Marea Agitată, ca fiind castelul regelui (prima la mână) și cel mai periculos loc din tot Valedrul (al doilea lucru la mână). Doar cele mai influențante persoane ar putea păși în acest castel neinvitate și din păcate majoritatea din ei au ajuns fără suflare după câtva timp. Curioșii, cei ce pun întrebări, se vor stinge primii, o dată cu cei solemni. Înăuntrul slujbei, pe de altă parte, e în inima regatului, și poți procura probabil orice dacă știi cum să ceri.

Portul leilor

Portul leilor este portul de plecare și venire a corăbiilor un vin proviziile. Aici se pot face două lucruri: fiind un ocean, puteți înnota - deși nu e recomandant să faceți plajă în fața tuturor, sau o posibilă scăpare din sud cu ajutorul corăbiilor. Acesta este desigur și un loc liber în care pot veni proviziile în cazul unui asediu (dacă este pregătit dinainte).

La vale

Valea reprezintă locul estic și secat al Valedrului, cea mai mare vegetație furnizându-și viața doar la zonele costiere. O secetă mare a împrejmuit acest tărâm încă de acum două generații și tocmai de asta locuitorii s-au mutat către est și tot mai mult spre est lăsând peste jumătate de vale nelocuită. Cu toate că pământul valei e unul fertil, norii au început să ocolească din ce în ce mai mult ținutul, lăsând în paragină recoltele oamenilor. Au fost nevoiți să învețe să sece fructele pentru a le mânca uscate.

Oceanul Îngust

După mituri, se spune că deîndată ce cursul acestui ocean se încheie, se ajunge la capătul lumii - locul ce-l găsești doar dacă l-ai găsit deja. Ale sale valuri, trecând de Insulele Țestoase și peste noul continent, se agită tot mai mult cu cât ești mai departe de Valedru și astfel orice corabie ar fi navigat, orice cârmuitor și-ar fi atins cârma, niciodată nu a putut ajunge pe alte pământuri. Pe cealaltă parte, cu cât te apropii mai mult de arhipelag, cu atât apele devin mult mai line și plajele mai atractive.

Dealurile Inundate

Nu cu mult timp dinaintea Marii Secete un război civil, de-a dreptul brutal, scosese cavalerii la înaintare împotriva unei revolte. Mare parte din populația estului ieșise atunci și împărțiți în mai multe facțiuni: puștanii nepregătiți în a-și face singurii decizii erau puși să omoare, adulți ce se refugiară în altă parte de țară, cei contra regelui și cei ce profitau pe urma celorlalți. În perioada aia sudul fu denumit Sud, nordul Nord, vestul Vest și estul - Valea, conduse de persoane diferite. Dealurile rămaseră atunci inundate de gânduri, de sânge și de întuneric.

Banchete Otrăvite

Cele mai vorbite cârciumi și cunoscute foarte bine pentru vinul bun și atmosfera de dinăuntru. Cu toate că oricare persoane de orice vârstă poate intra, oricine poate fi foarte ușor întâmpinat cu vorbe veninoase fără exact un motiv. Depinde foarte mult de ce localuri alegi și persoanele cu care vorbești, căci în fiecare dintre aceste cârciumi reputația îți poate aduce ori invincibilitate ori moartea, și e bine să fii informat despre ce sunt capabile unele persoane.

Păduri încălecate

La propriu sau la figurat, pădurea asta este întocmită ca un câmp foarte bun de luptă și este întotdeauna patrulată de gărzi; are multe capcane, secrete și, la ieșirea din pădure, copaci ce se încâlcesc între ei - căci a lor distanță este foarte mică și împiedică animalele să intre sau să iasă. Se întinde pe o zonă impresionantă. Cu toate că atunci când intri în ea simți că intrii și în altă lume plină de natură, culoare și viață, un rond fără sfârșit de călăreți o supraveghează.

Vestul

Chiar la o extremă a estului, tot vestul este foarte atractiv; pe lângă a sa natură parcă neatinsă de om, multe minerale conține solul iar plantele au cele mai gustoase fructe din toate cele patru regate. Având de pământ fertil, recolte și sare din belșug, tărâmul vestic ar putea rezista unui asediu cu ale sale resurse luni pline. Sunt și multe zone rurale unde oamenii își cresc propriile câmpuri și propriile animale și odată la o lună sunt nevoiți să aducă tribut din recoltele lor vasalilor, ele ajungând în cele din urmă la rege.

Casele de peste fluviu

Un fluviu foarte lung ce străbate din Marea Răsăritului până în Oceanul Îngust face o graniță imensă între Nord și Est, Vest și Sud. Căci înotatul până la cealaltă parte de pământ este imposibilă, există două opțiuni ce trebuie să le îndeplinești pentru a trece de graniță: ori faci rost de o bărcuță destul de rezistentă contra curenților și vântului cât să nu se scufunde, ori treci prin casele de peste fluviu, un pod foarte mare peste care se află case păzite de gărzi (trebuie să plătești ca să treci mai departe, eventual și numele și motivul).

Patru pereți

Cei mai mulți oameni ce nu stau în locul lor din piață sau în vreun castel stau în corturi adunați mulți laolaltă, mai ales dacă sunt drumeți sau războinici. La sud de fluviu este o mare zonă plină de case reale în condiții decente unde unii oameni atât sudici, cât și nordici, vestici sau estici își duc veacul in ele, fiecare având propria casă. Modeste case, au fost construite într-un mare proiect. Pentru o casă din această zonă, e nevoie să plătești mai puțin decât pentru o casă din orice altă parte a țării.

Insulele de Fier

La vest de vest, două mici insule sunt aproape izolate de cele Patru Regate. Deși face parte din vest, un conducător a fost ales în particular pentru această insulă și din cauza asta acțiunile lor nu respectă rugămintea nimănui, nici fiind ordine directe de la ceilalți vasali; totuși conducătorul trebuie să asculte condițiile vestului. Insulele de Fier sunt bogate în special în toate tipurile de metale.

Era Oțelului

Metalele, extrase în cantități impresionante de pe Insulele de Fier, ajunge comercializat în vest pentru crearea armelor și armurilor. Foarte multe arme, astfel, sunt cumpărate din colțuri îndepărtate ale arhipelagului pentru cantitate și calitate și mai ales preț. Astfel, majoritatea armurăriilor se găsesc împrejurul occidentului ca multe alte perspective unicate ale vestului ce și-au pus amprenta pe reputația lui.

Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum