Ratekev Fire

Forum Anime , Manga , Light Novels


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ratekev Fire » Un alt colț de lume » Colțul Anime » Discuții » [Death Note] Simbolism și Concepții

[Death Note] Simbolism și Concepții

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 [Death Note] Simbolism și Concepții la data de Dum Feb 14, 2016 6:50 pmDeath Note este plin de simbolism, începând de la creștinism și conotații romane (mere, Divinitate, Lumea Shinigami), până la capodopere literare (Macbeth, Iulius Cezar,Sherlock Holmes). Este unul dintre puținele anime-uri care își are rădăcini adânci atât în cultura din vest, cât și în cea japoneză. Cele mai evidente simboluri utilizate în serie sunt merele și idealurile conflictuale ale justiției dintre L și Kira, dar totodată apar diverse sortimente ceva mai subtil presărate care bineînțeles că au și o semnificație aparte.
În primul rând, să continuăm cu merele care sunt observate de-a lungul seriei într-o foarte mare măsură și care încorporează o varietate de sensuri într-o varietate de contexte. Ele pot însemna cunoaștere, înțelepciune, lux, bucurie, și/sau moarte. În mitologia greacă, merele apar în mod repetat: zeița Hera a primit un măr precum un cadou de fertilitate asupra logodnei cu Zeus, regele tuturor zeilor. Merele, în ceea ce privește Grădina Edenului, au fost primul simbol al ispitei și păcatului originar. În ideologia seculară, merele funcționează ca un simbol pentru totalitate, la fel cum este "cosmosul" sau "Universul".


• In anime, background-ul în multe scene cu Near și Mello (dar și în unele cu L, la fel ca în episodul corespunzător celui de-al șaptelea volum manga) este reprezentat cu ferestre imense de catedrale gotice;
• Coperta fiecărui volum manga are pe fundal o cruce creștină;
• În conformitate cu stilul, îmbrăcămintea Misei are, uneori, o cruce și alte referiri la creștinism; Mello, de asemenea, prezintă un rozariu în jurul gâtului și o brățară cu o cruce mică;
• O ilustrație de la începutul celui de al șaselea volum citează „Crearea lui Adam” de Michelangelo, doar că în loc de Dumnezeu ce  ajunge la om sunt schelete cu coase în mână;
• Cultul shinigami este un fenomen destul de recent în Japonia și derivă dintr-o denaturare a imaginii lui Grim Reaper.
• În opening-ul anime-ului, Light este reprezentat cu un măr în mână. În povestea Genezei acesta este un obiect cu care Șarpele ar putea face omul egal cu Dumnezeu; de fapt, datorită Death Note-ului, Light își conferă în sinea-i o putere care l-a făcut să devină un fel de nou zeu pentru mulți oameni din întreaga lume. Naomi Misora se găsește, de asemenea, descrisă ținând deține lui Ray într-o postură similară cu Pietà a lui Michelangelo.
• În episodul 25 L îl șterge pe picioarele pe Light, referindu-se la episodul biblic care precede trădarea lui Hristos.
• In anime de fiecare dată când se pune în prim-plan un moment al gândirii lui L sau Light, părul lui L apare întotdeauna albastru, în timp ce în cazul părului lui Light, culoarea devine întotdeauna roșie; lucruri realizate cu intenția de a semnifica aspectul binelui și al răului, ori contrastul dintre principiile lor.
• În camera lui Misa există diferite simboluri creștine, inclusiv un crucifix și o imagine a Madonnei.
• Pe coperta volumului al XII-lea și ultimul, se află alături de Light, Misa, L, Mello și Near, un crucifix pe fundal, în forma crucii creștine.

Justiția are multe semnificații ce îi stau la bază. Pentru a înțelege conceptul complet, trebuie să examinăm mai întâi originea legii ce a început de la Hammurabi al Babilonului, precum și în Biblie. În plus, am avead e analizat diferite zeități ale justiției, precum Ma'at(Egipt), Themis(Grecia) și Justitia(Roma). Primul cod de legi a fost scris de Hammurabi, al cărui nume se traduce "ruda care vindecă". El este primul (cunoscut) creator istoric a ceea ce noi numim astăzi dreptate sau...lege. Codul său de legi se află încă se află pus în practică de oamenii din întraga lume până și în ziua de azi, fie că sunt conștienți sau nu. Fără Hammurabi, legile și morala probabil că nu ar fi existat astăzi așa cum le cunoaștem, iar acest lucru nu arată decât importanța muncii sale pentru întreaga planetă. Biblia a venit mai târziu cu un mileniu, iar cele „10 porunci” au devenit cele mai vechi concepte de moralitate. Dacă cineva ar face un sondaj și ar întreba umanitate „What is right and wrong?”, majoritatea ar da, în general, un răspuns de-a lungul liniilor a ceea ce se afirmă în „cele 10 porunci”.

În anime, L pare să promoveze oarecum pedeapsa cu moartea, dar nu și pe Kira, deși acest lucru ar putea fi pur și simplu datorat faptului că judecata lui Kira nu ar fi chiar atât de înțeleaptă pe cât este un proces adecvat. L menționează de asemenea că Kira ar putea avea un concept imatur de bine și rău. Chiar înainte ca L să fie ucis, primește „profeții” în legătură cu moartea sa în formă de imagini și vise(nu numai o dată). În același fel a profețiț și Iisus că va fi trădat și ucis. De asemenea, Iisus spală picioarele ucenicilor săi, inclusiv pe ale lui Iuda - chiar înainte ca acesta din urmă să-l trădeze. În același mod o face și L după conversația lor în ploaie(deși această scenă nu a fost prezentă în manga originală, ci doar în anime).
Atât în opening cât și în ending, apar multe ciori aproape de Light și se mai pot vedea în anumite secvențe cu Ryuk, iar pasărea ar fi un simbol atât pentru ghinior, cât și pentru moarte, așa cum i-a spui Ryuk lui Light că un înger al morții aduce numai ocară și ghinion unui om ce se află în posesia carnetului.
Faptul că Ryuk este prezentat împreună cu ciorile în primul ending poate fi, de asemenea, legat de faptul că ciorile, de obicei, se adună lângă un animal sau o persoană care e pe cale să moară, doar așteptând „să-i vină timpul”, exact așa cum stă Ryuk prin jur, de-a lungul întregii serii aproape, pentru a vedea când îi va veni timpul lui Light.


Conținut marca TheIllusion
   
“—The Crimson Red Dragon dwelling within me, awaken from your dominance”
[—The Crimson Heavenly Dragon I possess within me, rise up to become a King]
“—The jet-black God of Infinity”
[—The glorious Red God of Dreams]
“[Watch over the forbidden existence we shall become that transcends the boundaries]”
“[—We shall dance like radiance within the inferno!]”

Vezi profilul utilizatorului http://ratekevfire.forumgratuit.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum