Ratekev Fire

Forum Anime , Manga , Light Novels


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ratekev Fire » Discuții » Tutoriale IT » Tutoriale Generale » Cum să ascunzi fişiere într-o poză

Cum să ascunzi fişiere într-o poză

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Cum să ascunzi fişiere într-o poză la data de Mar Apr 15, 2014 8:22 pm

Cum ascunzi un fișier într-o poză fără folosirea unui 3rd party software. E simplu tot ce-ți trebuie este o poza, un arhivator și Windows XP/Vista/7. Ca și arhivator poți folosi orice, mie îmi place 7zip... e mic și al dracu.

Deci hai să începem. Eu am trei fișiere, "fisierul 1.xls", "fisierul 2.doc" si "fisierul 3.txt" precum și un al patrulea fișier adică poza în care vreau să ascund fișierele. Poza se numește "angelina_jolie_.jpg". Ele sunt puse într-un folder "Test", in C:\.

1.Selectam fișierele pe care sa le ascundem în poza, adica respectiv "fisierul 1.xls", "fisierul 2.doc" si "fisierul 3.txt", dam click dreapta si 7zip => Add To Archive.La fereastra care apare ii dati pur si simplu OK, asteptati sa arhiveze si, in cazul meu a aparut Test.7z2.Stergem fisierele "fisierul 1.xls", "fisierul 2.doc" si "fisierul 3.txt", intrucat le avem in arhiva deja.

3.Acum urmeaza partea interesanta. Cum facem noi un merge[imbinare] intre poza si fisierul arhiva fara sa dea vreo eroare in momentul in care deschidem poza. Ok. Ne ducem in command prompt, adica Start -> Run -> cmd. In momentul in care deschidem command promptu ne duce in folderul default, ceva de genu "C:\Documents and Settings\Username\". Ei in cazu meu eu trebuie sa ma duc in folderul "Test" din C:\. Fac asta scriind linia de comanda "cd C:\Test"4. Bun, acum ca suntem in folderul test deja putem incepe procesul de merge. Cum facem asta?. Printr-o simpla linie de comanda: "copy /B angelina_jolie_.jpg + Test.7z pozasecreta.jpg". Acum sa explic ce inseamna linia asta de comanda. copy - copiere, parametrul B inseamna copiere Binara, urmeaza numele pozei cu care vrem sa imbinam + fisierul care va fi imbinat cu poza iar pozasecreta.jpg este numele noului fisier in care vor fi poza si test.7z imbinate.5.Cam asta este tot. Deschidem pozasecreta.jpg, nu e nimic suspect, se vede imaginea clar si raspicat, nu vedem fisiere xls, doc sau txt, doar o minunatie de femeie. In schimb daca dam click dreapta pe pozasecreta.jpg ->7zip->Extract Here o sa vedem ca din poza vor fi extrase "fisierul 1.xls", "fisierul 2.doc" si "fisierul 3.txt".

'credits to johnake
   
“—The Crimson Red Dragon dwelling within me, awaken from your dominance”
[—The Crimson Heavenly Dragon I possess within me, rise up to become a King]
“—The jet-black God of Infinity”
[—The glorious Red God of Dreams]
“[Watch over the forbidden existence we shall become that transcends the boundaries]”
“[—We shall dance like radiance within the inferno!]”

Vezi profilul utilizatorului http://ratekevfire.forumgratuit.ro

2 Re: Cum să ascunzi fişiere într-o poză la data de Mar Apr 15, 2014 8:33 pm

Constantin

avatar
Nivel 2
Nivel 2
Luat de pe LinkMania și editat de către DragoMuseveni... uite și o utilitate a cmd-ului care a mai rămas după ce funcțiunile (cmd-ului) au devenit mai slabe. ^.^
Acum, că nu vreau să fie folosit pentru keyloggere, întotdeauna să vă uitați la mărimea fișierului. În general, când un keylogger e ascuns într-o imagine, arhiva compresează cantitatea. Cu toate astea, nu va avea mai puțin de 1000 KB. Imaginile ce ajung la 1000 KB au dimensiuni remarcabile, peste 1000-1500 de pixeli, deci șansele ca o imagine așa mare să vă fie trimisă sunt rărite... pentru orice caz curiozitatea și întrebările pot ajuta în diferite contexte, ca întrebarea "de ce așa mare?" și restul conversației o conduceți voi.

Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum