Ratekev Fire

Forum Anime , Manga , Light Novels


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ratekev Fire » Arhiva » Role Play World » Inregistrare » Inregistrare » Informatii » Ghid Incepator

Ghid Incepator

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Ghid Incepator la data de Joi Aug 11, 2016 12:12 am

GHID ÎNCEPĂTORIEști începător în toată treaba asta cu RPG-ul? Perfect. Dacă vrei să afli cum stă treaba cu acest sistem, citește cu răbdare tot ceea ce urmează.

Ce este RPG-ul?
Te-ai gândit vreodată cum ar fi să scrii o carte cu încă o persoană? De exemplu, într-un roman polițist, tu să fi personajul negativ, iar cealaltă persoană cel pozitiv. Fără să vă înțelegeți care să fie firul poveștii, fiecare scrie un paragraf al cărții din punctul de vedere al personajului său. La un moment dat, personajul tău se întâlnește cu cel al prietenului tău, iar povestea devine ceva de genul:

Spoiler:

   TU: Alergam pe holurile pustii ale spitalului, încercând să plec cât mai departe de locul crimei. Mâinile îmi erau ușor pătate de sânge, iar mirosul acestuia îmi inunda nările. Adrenalina îmi exploda în fiecare părticică a corpului, nu mai conștientizam ce se petrece în jurul meu. (Bla bla bla) O umbră apare în spatele meu, ridicând un instrument metalic în dreptul meu. Mă întorc surâzând la bărbatul îmbrăcat în uniformă de polițist.
   - Și tu crezi că va fi așa ușor?

   PRIETENUL TĂU: Cu mâinile ușor tremurânde, țineam strâns pistolul, gata să trag. Vocea lui ușor amuzată de situație mă făcea să vreau să apăs pe trăgaci chiar acum, dar nu puteam. Aveam de așteptat aproximativ cincisprezece minute până ce întăririle vor sosi. Mă uitam parcă paralizat la criminalul din fața mea fără să conștientizez că lui i-am studiat profilul psihologic de luni întregi, încercând să anticipez următoarea mișcare. Și iată-l azi, în fața mea în carne și oase.
   - Asta te-am întrebat în gând de fiecare dată când citeam mesajele amenințătoare pe care le lăsai.

   TU: Nu m-am putut abține să nu râd. Cuvintele lui pline de încredere și superioritate nu erau nici de cum în concordanță privirea speriată, mâinile transpirate și ușorul tremur al picioarelor. (Bla bla bla)


Și tot așa povestea continuă, fiecare cu partea lui.
Aceste mici povestioare vor fi scrise în topicuri, iar fiecare paragraf scris de un personaj va fi postat într-un post. Într-un topic pot participa mai multe personaje, nu doar 2. De asemenea, personajul poate fi prezent în mai multe topicuri o dată, fiecare cu propriul lui fir narativ. Sună ca și o mega-carte până acum. Topicurile vor putea fi private sau publice. Dacă topicul este public/free, poți posta în el când ai tu chef. În cazul celor privare, nu ai voie să intrii cu personajul tău doar dacă ești invitat de cineva deja prezent acolo.

Acesta este RPG-ul în esență. Termenul vine de Role Playing Game - ceea ce înseamnă Joc De Rol. Ai un personaj ce are un nume, o vârstă, personalitate bine definită, o mică istorie și încă câteva detalii și ești gata să joci RPG, nu? Eh, dar acest RPG nu este chiar așa simplu.
   
“—The Crimson Red Dragon dwelling within me, awaken from your dominance”
[—The Crimson Heavenly Dragon I possess within me, rise up to become a King]
“—The jet-black God of Infinity”
[—The glorious Red God of Dreams]
“[Watch over the forbidden existence we shall become that transcends the boundaries]”
“[—We shall dance like radiance within the inferno!]”

Vezi profilul utilizatorului http://ratekevfire.forumgratuit.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum