Ratekev Fire

Forum Anime , Manga , Light Novels


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ratekev Fire » Arhiva » Role Play World » Inregistrare » Inregistrare » Informatii » Regulament RPG

Regulament RPG

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Regulament RPG la data de Joi Aug 11, 2016 9:20 pm

Ce este mai exact un rpg? Un rpg este o lume ce urmează un scenariu neprevăzut din care toți facem parte; Acest "scenariu" se poate ori răsuci, ori se concentrează pe faptele centrale, ori pur și simplu cineva se trezește și dorește să schimbe TOTUL. Dar ca și în lumea reală, să faci schimbări adevărate nu este ușor. Este nevoie de multă muncă și imaginație, și cerințele necesare. Chiar și așa, multe probleme din rpg pot fi rezolvate mult mai rapid sau ușor decât cele din realitate, tocmai asta îl face distractiv și interesant. Rpg-ul se joacă postând mesaje în anumite topicuri respectând faptul că ești de fapt o total altă persoană, venită pentru a-și elabora propriile "afaceri".
Personajul poate fi jucat prin două metode. Printr-o descriere mai amplă a acțiunilor lui (persoana a treia, folosind verbele la aceeași persoană) sau printr-o descriere mai amplă a sentimentelor lui (persoana întâi, folosind verbele la aceeași persoană.

Sunt patru posibilități prin care se poate expune un text scris.
-Dialogul, momentul în care vorbești către altă persoană; reprezentat de linia de dialog sau de ghilimele.
-Monologul, sentimentele și gândurile personajului, poate fi boldat sau pus în ghilimele. Sau lăsat pe font normal.
-Narațiunea și -Descrierea.

Toată lumea poate face un post foarte detaliat sau foarte plin de acțiune; până la urmă, 2 rânduri se pot face doar scriind sentimente și descriind cele 5 simțuri umane, iar noi putem adăuga și dialog și acțiune.

Regulamentul RPG
Aceste reguli trebuie respectate doar moderat. Regulile servesc, unde este nevoie, ordinea. Peste haos, ordinea delimitează excesul, exagerarea și zelul de imaginație. Cu alte cuvinte, nu cer ca acest rpg să fie unul corect. Până la urmă, cel mai puternic îl învinge pe cel dinaintea sa întotdeauna, dar excesul nu va fi permis, căci acesta formează o propie irealitate jucătorului ce exagerează ce îl centrează ca și protagonist al rpg-ului. Nu voi permite nici asta. Chiar și așa, nu vreau să se facă exces nici de reguli. Regulile au două tăișuri căci cei ce cunosc le pot roti cum doresc ei înșiși, ieșind în avantaj. Regulile trebuiesc folosite doar pentru a oferi spațiu imaginației și nu pentru a face ordine sau justiție în general.

Regula nr 1. Nu vă puteți folosi de reguli în scopuri excesive și/sau exagerate. Vă este interzis iar pedepsele vor fi dintre cele mai drastice.

Regula nr 2. Toate mesajele din cadrul Rpg-ului trebuie să fie cât mai detaliate; în general minim 10 cuvinte , pentru a solidifica acțiune personajului și chiar importanța faptelor lui.

Regula nr 3. Sentimentele trebuie redate prin scris pentru o stimulare mai eficientă și, desigur, mai solidă! Doar imaginați-vă personajul în lumea reală și explicați ceea ce face. Nu se vor folosi emoticoanele, doar scrisul.

Regula nr 4. Modul prin care personajul își câștigă existența este să fie acceptat de un moderator. Singura metodă prin care un moderator te va lăsa să postezi prin rpg este să-ți dovedești existența, sau prin alte cuvinte, să faci o fișă a personajului prin care explici tot ce ține de personajul tău.

Regula nr 5. Conținutul matur este permis, și cu toate astea, nu este menit a fi descris. Descrierea anumitor secvențe, ca și violența fizică, s-ar putea să înspăimânte alți utilizatori, sau chiar mai rău, să îi îndispună. Același caz și în activitatea sexuală. Prin urmare, dacă nu te pricepi în a descrie astfel de scene, mai bine încetează să o faci. În ambele cazuri, amplitatea descrierii nu trebuie să fie exagerată căci poate deveni grotesc.

Regula nr 6. Când scrieți caracterul unui personaj, specificați toate laturile pe care le poate avea. Căci de exemplu, e posibil să fie plictisitor să scrieți că acel personaj este doar calm și serios, iar dacă începeți să postați cu el ca fiind o persoană agitată după ar forma un nonsens teribil. Pentru a evita asta, fiți cât mai descriptivi în ceea ce privește caracterul lui.

Regula nr 7. Toate personajele au nevoie de un timp de reacție pentru a discuta cu altcineva sau pentru a acționa, deci să postați în același topic de două ori la rând este inutil. Totuși, dacă este vorba despre ceva important, și aveți reacții multiple și deja ați postat, puteți copia mesajul, stergeți mesajul original, apoi îl repostați cu toate acțiunile necesare.

Regula nr 8. Supraforța - talentele ascunse despre care personajul vostru nu știa niciodată, puterile trupești crescute fără antrenament, intangibilitatea și neoboseala sunt interzise. Pentru a deveni mai puternic, un personaj trebuie să construiască tot de la zero - trebuie să-și antreneze talentele, puterile și rezistența. Populația Lantea este mult mai energică decât restul lumii, căci energia ce o primesc din mâncare, băuturi și soare este mai puternică decât restul lumii. Chiar și așa, oamenii încă obosesc. Deci nu este nimic prea secret ce te ajută să scapi de situații imposibile - nici în Lantea, nici în România.

Regula nr 9. Puteți da sfaturi moderatorilor, îi puteți chiar și ajuta dacă ei au nevoie, dar rețineți: singurul moment în care puteți da decizii reale ce vor schimba evenimente cruciale pe rpg va fi când sunteți moderator.

Regula nr 10. Când o anumită tehnică provoacă răni mai problematice decât cele extrem de directe, explicați de ce se întâmplă ce se întâmplă cu corpul rănitului după ce a fost rănit.

Regula nr 11. Moderatorii sunt ca și niște ghizi; în momentul în care el face o greșeală, explicați ceea ce știți că ar trebuie să se facă sau cere părerea altui ghid. Dacă simțiți că acești ghizi vă ofensează și simțiți și că este nevoie să-i ofensați și voi pe ei, "plecați singuri într-o călătorie departe de rpg-ul nostru".

Regula nr 12. Un personaj poate posta în mai multe topicuri deodată doar până este rănit. Când este rănit, este nevoit să părăsească toate celelalte topicuri în afară de cel în care a fost rănit pentru că altfel va rămâne rănit în toate. Deci până va fi iarăși vindecat, viața sa va rămâne mai mică și nu va putea posta în mai multe topicuri deodată.

Regula nr 13. Când e nevoie să specificați ceva ce nu are legătură cu personajul tău, deci e în afara universului, puteți pune pur și simplu înaintea specificării ÎAP, adică În Afara Personajului. Mesajele de genul sunt puse la sfârșitul postului original căci alfel ați putea uita să spuneți când reveniți ca și pesonaj.
   
“—The Crimson Red Dragon dwelling within me, awaken from your dominance”
[—The Crimson Heavenly Dragon I possess within me, rise up to become a King]
“—The jet-black God of Infinity”
[—The glorious Red God of Dreams]
“[Watch over the forbidden existence we shall become that transcends the boundaries]”
“[—We shall dance like radiance within the inferno!]”

Vezi profilul utilizatorului http://ratekevfire.forumgratuit.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» REGULAMENT!

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum