Ratekev Fire

Forum Anime , Manga , Light Novels


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ratekev Fire » Arhiva » RPG » ‍‍‍‍‍Valedru » Sudul » Piața căprioarelor » Un comerciant rezonabil

Un comerciant rezonabil

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 12:13 am

Constantin

avatar
Nivel 2
Nivel 2
Casele, de nu erau o moștenire familială, greu se găseau pentru a fi vândute. Se găseau greu pentru că, zonele orașului sunt de cele mai multe ori periculoase, nimeni nu-și permitea să întrețină o altă casă. De cele mai multe ori, oamenii preferiră să își construiască propriile case departe de oraș bucată de lemn și bucată de lemn. Chiar și bătând atât de mult drum în fiecare zi, din târg până la țară de două ori pe zi, avea și sens, căci având o proprie bucată de teren, departe de oraș, omul își putea cultiva propria roade. Pentru a ajunge într-un timp optim la tarabă, majoritatea agricultorilor foloseau rute ce asigurau o rapiditate acceptabilă. Însă rata hoților crescu mult pe fiecare an ce trece. Apele erau tulburi. Hoții foloseau rutele pentru propriile interese și îi ucideau pe cei ce le apărea în față. Un om simplu trebuia să treacă pe lângă un șir întreg de caruri ce băteau același drum zilnic.
Deci negustorii de "case" se înmulțiseră. Veneau în târguri și făceau oamenilor ce păreau doritori o "tură" în acea casă. Prețurile deseori erau mari, iar dacă nu erai o persoană cu reputație, condițiile caselor puteau fi neplăcute, foarte neplăcute. Exista totuși un comerciant, George Empur, ce era cunoscut pentru condițiile sale la prețuri convenabile. Chiar în această zi, el stătea la a sa tarabă așteptând pe cineva doritor de o casă.

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 12:48 am

Ajunsă în Sud, un loc cu sol nisipos și o climă deșertică, merg în Piața Căprioarelor, pentru a-mi cumpăra o casă. Hainele pe care le purtam acum, în comparație cu cele purtate când m-am privit în acea oglindă magică, erau doar cârpe: purtam o bucată de material ce trebuia să fie o rochie, ce era destul de lungă: până în pământ. Aveam galbenii într-o mână. Speram să pot cumpăra ceva cu atât. 
Ajung la o tarabă, unde un comerciant aștepta. ”Bună ziua.” spun, pe un ton rece, cel pe care îl am deobicei. ”Ce se poate cumpăra cu 5 galbeni?” întreb, inspectându-i înfățișarea.Cică semnătură:
Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 3:01 pm

Constantin

avatar
Nivel 2
Nivel 2
Negustorul își frecă două degete, cel mare și cel arătător, de la mâna dreaptă, în semn că ar vrea să vede suma chiar el; răspunsul lui se baza pe metode mai practice. Cea mai mare parte din populație nu folosea galbeni pentru a ieși în piață, ori era prea săracă pentru a primi monede de aur. Moneda mai la curent era argintul.
Era curios să vadă suma. Până la urmă, o femeie într-atât de tânără, rănită la o mână și îmbrăcată cu o singură cârpă, dădea semne de sărăcie și nicidecum nu s-ar risca să vină cu galbeni în piață.
-O sumă atât de măreață pentru o femeie într-atât de pricăjită? Cum de s-ar risca să aducă atâți bani la o tarabă; sau să meargă dezbrăcată pe o stradă atât de dură?
-Dar dacă ai acești bani, îi poți folosi pe ce dorești, doamna mea. Prima dată îți recomand să-ți cumperi haine; până și gărzile orașului sunt destul de bădărani pentru a-ți face zile fripte.

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 4:00 pm

-Vreau, mai întâi, bunule domn, să mă asigur că am un acoperiș sigur deasupra capului. După asta, mă pot ocupa și singură de haine, mulțumesc.
Deschid pumnul în care erau banii și i-i arăt.
-Dacă, până la urmă, îmi sugerați și niște haine, arătați-mi ce opțiuni am. Vă rog.Cică semnătură:
Vezi profilul utilizatorului

5 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 4:21 pm

Constantin

avatar
Nivel 2
Nivel 2
Fata își ținea banii în pumni; nici într-un săculeț și nici într-un buzunar al hainelor. Era straniu modul pe care îl alesese.
-Prea bine, doamna mea. La un asemenea preț, ți-aș putea oferi o cabană pe malurile portului regal sau un mic animal ce-ți va ține de urât pe parcursul călătoriei; un căluț.
Negustorul își sprijini mijlocul cu coturile puse pe masa tarabei.
-Și-ar putea spune numele o femeie atât de rezonabilă ca și dumneavoastră?

Vezi profilul utilizatorului

6 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 4:24 pm

-Celty.
Îmi plăcea felul în care numele meu suna. Celty, Celty, Celty. L-am spus fără ezitare.
- Cât costă cabana?
Eram interesată. Suna bine și îmi plăcea sunetul apei, mai ales că eram într-un loc mai ferit de apă.Cică semnătură:
Vezi profilul utilizatorului

7 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 6:09 pm

Constantin

avatar
Nivel 2
Nivel 2
-O cabană ar însemna 4 galbeni, Celty. Negustorul întinse mâna - își aștepta plata. Îi dădu timp fetei să se decidă, și între timp, îi dădu și niște specificații despre portul regal. Unde se găsește și cum se poate feri mai ușor de necazuri, în general. Între timp, îi descrise și cabana. De-alungul zidului castelului ce cuprindea capitala, există o ieșire de urgență în cazul situațiilor neprevăzute. Există o pereche de scări, aproape de o plajă, într-un loc mai puțin vizitat de oameni. Scările au o arcadă ca și protecție și sunt camuflate perfect prin zid, arată ca și un tunel. Lângă acea pereche de scări, era și o cabană plină cu suplimente și medicamente în caz că existau răniți. Cabana era și ea camuflată, având bolovani acoperind-o. Casa intra chiar în zid, astfel că tavanul era făcut din piatră și se sprijinea pe piatra dură de sub casă. Înăuntrul casei era decorat cu cele patru colori ale regiunilor Valedrului și pe pereți erau scrise și niste rune. Nu prea era mobilă.
-Totuși, ai grijă să nu te găsească nimeni acolo. Este o cabană oficială, folosită de către soldați în timpul unui asediu. Deci dacă va urma vreodată un asediu, ai grijă să o tulești de-acolo.
-Ce spui, am făcut un târg?

Vezi profilul utilizatorului

8 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 6:36 pm

În timp ce îmi explica și descria, eu mă decid.
-Am făcut.
Îi dau banii ceruți.
-Și niște haine decente, mi-aș dori, că tot mai am doar un galben. Poate o fustă și o bluză, strânsă cu un corset, însă orice îmi convine. Orice la un galben.Cică semnătură:
Vezi profilul utilizatorului

9 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 10:33 pm

Constantin

avatar
Nivel 2
Nivel 2
Negustorul luase banii și îi băgă în buzunar precaut să nu-i asculte nimeni. Această casă era vândută ilegal și l-ar costa viața să dea cineva buzna și să-l dea și de gol.
-Nu uita, ai grijă de cum ajungi acolo. Sunt niște tineri interesați în dreapta. Te pot urmări, îi spuse George doamnei specificând direcția cu un gest scurt al ochiului.
-Desigur că vând și haine; chiar dacă nu sunt pasiunea mea. Ceea ce ai cerut costă doar 75 de arginți (3/4 dintr-un galben), iar cu restul îți poți lua o pâine și o găleată cu apă. Ah, bine că mi-am amintit: Să nu bei niciodată apa din mare, nu-i bună.
Comerciantul dădu cele cerute de domniță și se făcu cu 75 de arginți.
-Pe altă dată, Celty!

Vezi profilul utilizatorului

10 Re: Un comerciant rezonabil la data de Mier Iun 04, 2014 10:50 pm

-Pe alta data.spun zambind si, precauta, ma fac nevazuta pana in locul stabilit.
Nu aveam sa stau prea mult pe acolo, asa ca nu era vreo problema. Daca imi mai luam un rucsac incapator, eram realizata: puteam merge oriunde, fara probleme.
Ooc: Editez maine fisa.Cică semnătură:
Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum